Vissza

Oszlai kulcsosház

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében álló, tizennégy fő befogadására alkalmas kulcsosház a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Cserépfalu külterületén, az alig több mint ezer lelket számláló községtől körülbelül 4 kilométerre fekszik.

Az Oszlai kulcsosház egy moha borította, alacsony fakerítéssel körbevett telken áll terebélyes fák, egy hangulatos tűzrakó hely, egy pince és egy melléképületsor társaságában. A közelmúltban homlokzati szigeteléssel ellátott, igényes cserepekkel fedett, spalettás nyílászárókkal felvértezett lakóépület mindenféle hivalkodástól mentes. 

A ház apró konyhafülkéjében egy kétmedencés mosogatót és gáztűzhelyet találunk, de gépeket (pl. mikrohullámú sütőt, vízforralót) nem, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen a teljes létesítmény áramellátásáról egy dízelaggregátor gondoskodik. Akad viszont sok-sok tányér, edény, bögre, pohár meg evőeszköz.

A házban 14 fő számára van szálláslehetőség két, emeletes ágyakkal berendezett szobákban. A fűtés szobánként cserépkályhákkal történik. Hideg- és melegvizes zuhanyzó, mosdó, wc biztosítja a komfortot.

A bekerített udvarban tűzrakó hely és padok találhatók.

Túratipp a környéken:

A kisebb-nagyobb csúcsokkal szegélyezett Hór-völgy már önmagában is különleges szeglete hazánknak, amelynek bejárását – legalább részben – semmiképpen sem szabad kihagynia annak, aki az Oszlai kulcsosházban vendégeskedik. Ha észak felé indulunk, a gyéren betelepült, szinte teljes egészében erdő borította Déli-Bükkbe, ha dél felé, az Egri-Bükkalja hegységelőtéri dombvidékére jutunk. Utóbbi kistáj ad otthont Cserépfalu községének is, ahol a Suba-lyuk Múzeumot, Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyik legmagasabb református templomát, a romantikus pincesorokat, a Kis-Amerika névre keresztelt barlanglakásokat és a különleges, formájában kaptárkövet idéző kilátót mindenképpen érdemes felkeresni.

  • 1 715 Ft

Üzlet

Cím:
3413 Cserépfalu külterület, Hór-völgy
Nyitvatartás:
  • H : 00:00 - 23:59
  • K : 00:00 - 23:59
  • Sze : 00:00 - 23:59
  • Cs : 00:00 - 23:59
  • P : 00:00 - 23:59
  • Szo : 00:00 - 23:59
  • V : 00:00 - 23:59

bataifazekasgmailcom

2020-06-07
A SALEBOOK.EU WEBLAP ÉS A HOZZÁTARTOZÓ APPLIKÁCIÓK használatával hozzájárulását adja ahhoz, hogy cookie-kat használjunk az alábbiakban írt Cookie Szabályzatnak megfelelően.